Oktober 29, 2020

Weer lekker in je vel zonder rimpels

Veel uitdrukkingen slaan als een tang op een varken, zoals ‘een uiltje knappen’, ‘door de wol geverfd zijn’ (hoe dan?) en ‘een gat in de lucht springen’. Dat ‘springen’ kan volgens een andere uitdrukking ook uit je vel, al is dat gelukkig niemand ooit ècht gelukt. Dat is te danken aan collageen en elastine in de lederhuid. Verstoringen hierin kunnen echter wel leiden tot rimpels. Maar ook die zijn goed te behandelen.  

Wanhoopspogingen

Dat we allemaal last krijgen van rimpels is niet te voorkomen. We kunnen het verouderingsproces wel afzwakken door bijvoorbeeld minder in de felle zon te liggen en te stoppen met roken en alcohol drinken. Dat is, ondanks goede initiatieven als ‘stoptober’, echter niet iedereen gegeven. In een soort wanhoopspoging smeren veel mensen van alles op hun huid. Van crèmetjes tot suikermengsels en zelfs slakkenslijm. Hoewel niet allemaal even nutteloos, zijn er gelukkig veel betere en beproefde behandelingen zoals diverse fruitzuur-/chemische peelings en microneedling.

Wat te doen bij Rimpels

Collageen en elastine

Hoe werkt dat nou eigenlijk? Voor een antwoord op die vraag, is het handig iets meer te weten over de samenstelling van de lederhuid. Dit is de laag tussen de buitenste laag, de opperhuid, en de onderhuidse vetlaag. De lederhuid zorgt voor ondersteuning en voedselvoorziening van de opperhuid en bestaat voornamelijk uit collageen en elastine die ervoor zorgen dat de huid sterk en veerkrachtig blijft. Wanneer de huid beweegt, zorgt hyaluronzuur (een soort semi-vloeibare gel) voor de smering van het collageen en de elastine. Dit zuur houdt water vast, maar laat voedingsstoffen, hormonen en afvalproducten door.

‘Vrije radicalen’

Als dit systeem gaat haperen, dan uit zich dat in de vorming van rimpels. Die verstoringen worden veroorzaakt door zogenoemde vrije radicalen. Dit zijn zeer reactieve moleculen die ontstaan als bijproduct van de normale stofwisseling, UV-licht, straling, giftige chemische stoffen, virussen, luchtvervuiling, roken en alcohol. Ze razen als een soort sloophamer door allerlei cellen en zorgen voor mutaties in het DNA. Hieruit kunnen ook kankercellen ontstaan. Deze vrije radicalen kunnen deels worden geneutraliseerd door antioxidanten.

Antioxidanten zijn onder andere:

  • Vitamine C (tussen de 5 en 15%)
  • Vitamine E
  • Feruliczuur (tussen de 0,5 en 1%), dat de werking van vitamine C en E verdubbelt
  • Retinol (vitamine A)
  • Niacinamide (vitamine B3)
  • Panthenol (vitamine B5)

Effectieve peelings

Deze antioxidanten spelen een belangrijke rol in de verschillende peelings waarmee wij rimpels succesvol behandelen. Dit kan een oppervlakkige peeling zijn, die kan een klein stukje in de opperhuid zijn werk doen en/of alleen de dode cellen verwijderen, of een halfdiepe peeling tot op het bovenste deel van de lederhuid. De beste resultaten behalen we al jaren met glycolzuur peelings, TCA peel (Trichloorazijnzuur), Mesoeclat peel, Jessner peel en microneedling van Mesoestetic. Welke peeling we bij jou gebruiken, hangt af van jouw individuele huid en wensen. Dankzij de zeer intensieve werkzame stoffen raden wij je aan om, na een behandeling, zelf een paar dagen de Fast Skin Repair van Mesoestetic te gebruiken om jouw huid te helpen met het helingsproces.

Ben jij jouw rimpels en lijntjes ook meer dan zat? Neem dan contact met ons op via 020 – 6640 305 of [email protected]. Je kunt natuurlijk ook eerst even rondkijken op www.therese-skincarecenter.com of op www.therese-skincareshop.com

Over Ons

Hi! Welkom op onze blog. Je kunt hier alles lezen over onze  behandelingen, producten en vooral advies en tips. We willen graag onze klanten zo goed mogelijk helpen met de juiste behandelingen en producten en dit doen we vanuit onze hart. We hopen dat we jullie hiermee kunnen helpen en adviseren je huid te behandelen zoals die dat verdient. Veel leesplezier!