April 7, 2023

Het is lente! Skincare, zonbescherming en huidverbetering producten..waar let ik op?

Nu de lente is begonnen, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten. Hier zijn enkele tips:

  1. Bescherming tegen de zon: De zon wordt sterker naarmate het weer warmer wordt, dus het is belangrijk om producten te kiezen met een goede zonbescherming. Zoek naar producten met een breed spectrum SPF van 30 of hoger om uw huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  2. Lichtere texturen: In de lente en zomer kan de huid vetter aanvoelen door de hogere luchtvochtigheid en temperaturen. Kies daarom voor lichtere texturen zoals een gel of serum in plaats van een zware crème om te voorkomen dat de huid te veel olie aanmaakt.
  3. Hydratatie: Hoewel de luchtvochtigheid hoger kan zijn, kan uw huid nog steeds uitdrogen door zon, wind en airconditioning. Kies daarom voor hydraterende producten zoals een serum met hyaluronzuur of een lichte lotion om uw huid gehydrateerd te houden.
  4. Exfoliatie: In de winter kan de huid droog en schilferig worden, dus in de lente kan het nuttig zijn om te exfoliëren om de dode huidcellen te verwijderen. Vraag ons naar exfoliërende producten met milde zuren.
  5. Antioxidanten: Antioxidanten kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en UV-straling. Kijk op onze webshop naar producten met ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E, niacinamide of groene thee-extract.

Door deze tips in gedachten te houden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten, kunt u uw huid gezond en stralend houden tijdens de lente.

lente tips huidverzorging tegen zon

Grote schoonmaak, let’s go! Check welke producten goed zijn om te gebruiken en gooi weg wat over de datum is.

Als het gaat om de houdbaarheid van skincare, is het belangrijk om te begrijpen dat verschillende soorten producten verschillende houdbaarheidstermijnen hebben. Over het algemeen zijn er twee soorten houdbaarheidstermijnen: de houdbaarheid van het product nadat het is geopend en de houdbaarheid van het product voordat het is geopend.

Producten zoals crèmes, lotions en serums hebben meestal een houdbaarheidstermijn van 6 tot 12 maanden nadat ze zijn geopend. Dit komt doordat de ingrediënten in deze producten kunnen afbreken en hun werkzaamheid kunnen verliezen na verloop van tijd en blootstelling aan lucht en bacteriën. Het is belangrijk om de vervaldatum van het product te controleren en het weg te gooien als het over de datum is.

Om de houdbaarheid van skincare-producten te verlengen, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te slaan. Bewaar ze op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht en hitte, en zorg ervoor dat de doppen goed gesloten zijn om te voorkomen dat er lucht en bacteriën bij komen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat sommige ingrediënten in skincare-producten zoals vitamine C, retinol en glycolzuur gevoeliger zijn voor degradatie en afbraak dan andere ingrediënten. Als deze ingrediënten in hoge concentraties in een product worden gebruikt, kan de houdbaarheid van het product worden verkort. 

Controleer altijd de houdbaarheidsdatum op het product of raadpleeg de instructies bij ons in de salon, net zoals de beste gebruiksinstructies.

Voor meer informatie over ingrediënten verwijzen wij u graag naar onze webshop. Onder elk product hebben wij zelf een uitgebreide uitleg gegeven over de producten zodat het nog makkelijker te vinden is voor u. Meer vragen? Stuur ons een e-mail, dm of bel naar de salon.

Over Ons

Hi! Welkom op onze blog. Je kunt hier alles lezen over onze  behandelingen, producten en vooral advies en tips. We willen graag onze klanten zo goed mogelijk helpen met de juiste behandelingen en producten en dit doen we vanuit onze hart. We hopen dat we jullie hiermee kunnen helpen en adviseren je huid te behandelen zoals die dat verdient. Veel leesplezier!