Therese's blog - Adviezen, tips en informatie over uw huid

Huidverzorging is niet langer exclusief voor vrouwen. In een wereld waarin zelfzorg en persoonlijke welzijn steeds meer aandacht krijgen, is het belangrijk om te erkennen dat mannen ook baat kunnen hebben bij het verzorgen van hun huid. Traditioneel gezien werd huidverzorging voornamelijk gezien als een vrouwelijke bezigheid, maar tegenwoordig begrijpen steeds meer mannen dat het verzorgen van hun huid niet alleen esthetische voordelen heeft, maar ook bijdraagt aan een gezonde en zelfverzekerde levensstijl. Hier zijn enkele redenen waarom mannen ook aan huidverzorging zouden moeten doen.

16 JUNE 2024

Hoe verandert jouw huid in de zomer en wat zijn de do’s & don’ts tijdens je vakantie als het gaat over huidverbetering?

Tijdens de zomer kan je huid veranderingen ondergaan als reactie op de zon, warmte en andere omgevingsfactoren. Enkele mogelijke veranderingen en enkele do’s and don’ts voor huidverzorging tijdens je vakantie en daarna:

☀️Veranderingen in de zomer:

  1. Verhoogde talgproductie: Warmte en vochtigheid kunnen leiden tot een verhoogde talgproductie, waardoor je huid mogelijk vetter aanvoelt dan normaal.
  2. Uitdroging: Overmatige blootstelling aan de zon, airconditioning en zwemmen in chloor- of zeewater kunnen leiden tot uitdroging van de huid.
  3. Zonbeschadiging: De zon kan schadelijke effecten hebben op de huid, zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en het risico op huidkanker.
03 JULY 2023

Nu de lente is begonnen, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten. Hier zijn enkele tips:

  1. Bescherming tegen de zon: De zon wordt sterker naarmate het weer warmer wordt, dus het is belangrijk om producten te kiezen met een goede zonbescherming. Zoek naar producten met een breed spectrum SPF van 30 of hoger om uw huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  2. Lichtere texturen: In de lente en zomer kan de huid vetter aanvoelen door de hogere luchtvochtigheid en temperaturen. Kies daarom voor lichtere texturen zoals een gel of serum in plaats van een zware crème om te voorkomen dat de huid te veel olie aanmaakt.
07 APRIL 2023

De wereldwijde pandemie heeft een grote reset in de schoonheid en persoonlijke verzorging’s wereld teweeg gebracht. Sinds de coronacrisis zijn we meer online gaan kopen, zo ook bij Thérèse Skincare webshop. 

Wauw, dat is snel gegaan! Een nieuw jaar staat weer voor ons klaar vol trends én goede voornemens. In 2023 blijven de huidverzorgingstrends zich ontwikkelen en veranderen. Wil je je huidverzorgingsroutine een boost geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben advies verzameld van toonaangevende huidverzorgingsprofessionals om door te geven aan jullie, welke huidverzorgingstrends en behandelingen furore gaan maken. Benieuwd naar de trends op huidverzorgingsgebied? Lees dan snel verder, we vertellen je alle ins & outs!

23 JANUARI 2023

Als je iemand vraagt wat hem of haar nou echt gelukkig zou maken, dan volgt al snel een antwoord in de trant van een groter huis, een boot of een wereldreis. Wij kennen niemand die ‘telomerase’ zou verkiezen boven een villa of een fraai jacht. Dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen, want dit enzym kon wel eens de sleutel zijn tegen veroudering. Ook van onze huid.

22 JUNI 2021

Veel uitdrukkingen slaan als een tang op een varken, zoals ‘een uiltje knappen’, ‘door de wol geverfd zijn’ (hoe dan?) en ‘een gat in de lucht springen’. Dat ‘springen’ kan volgens een andere uitdrukking ook uit je vel, al is dat gelukkig niemand ooit ècht gelukt. Dat is te danken aan collageen en elastine in de lederhuid. Verstoringen hierin kunnen echter wel leiden tot rimpels. Maar ook die zijn goed te behandelen.  

29 OKTOBER 2020

Prijsvechters en dozenschuivers heb je overal. Het is weliswaar hun goed recht, maar voor serieuze ondernemers is het soms hinderlijk en zelfs oneerlijk. Zeker als je, zoals in onze branche, met eveneens serieuze producten werkt die lang niet allemaal even goed zijn voor jouw aandoening. Deze aanbieders zitten ons echt onder de huid en dat is wel de laatste plaats waar wij ze willen hebben! Oftewel: tijd voor een tegengeluid!

5 oktober 2020

Als je kijkt naar het aantal uitdrukkingen waarin de huid voorkomt, zijn wij niet de enigen die erdoor gefascineerd zijn. Denk aan ‘iemand de huid vol schelden’, ‘iemand op de huid zitten’ en ‘een dikke huid hebben’. Nou ja, dik. De opperhuid is minder dan een millimeter dik. Desondanks is het een prachtig systeem van samenwerkende lagen en stoffen. Helaas gaat er ook wel eens iets mis, zoals bij pigmentvlekken.

8 September 2020

Als iemand ons vraagt wat wij precies doen, dan zeggen we wel eens dat we letterlijk en figuurlijk in andermans huid kruipen. Letterlijk, omdat we huidproducten tijdens behandelingen niet op, maar veelal in de huid aanbrengen. En figuurlijk omdat we ons vanuit onze eigen ervaring met huidproblemen goed in klanten kunnen verplaatsen. Onze behandelingen en producten zijn vooral (para)medisch en daar komt meer bij kijken dan je wellicht zou denken.  

3 AUGUSTUS 2020

‘Pap, waarom pakt die meneer in dat gele shirt de bal nooit af?’. ‘Omdat hij scheidsrechter is, jongen.’ ‘Mam, waarom kijk jij eigenlijk nooit naar voetbal?’. ‘Omdat ik ook Netflix kan kijken, lieverd.’. Zomaar wat herkenbare vragen die leergierige kids kunnen stellen. Als we eenmaal groot zijn, weten we zelf gek genoeg vaak niet eens waarom we doen wat we doen. Het beantwoorden van juist die vraag leverde ons verrassende inzichten op. En een reeks blogs.

2 Juli 2020