Blog: hitteplan, vakantieplanning en zwoele nachten. Mijn huid verandert!

Hoe verandert jouw huid in de zomer en wat zijn de do's and don'ts tijdens je vakantie (&daarna) als het gaat over huidverbetering?

Tijdens de zomer kan je huid enkele veranderingen ondergaan als reactie op de zon, warmte en andere omgevingsfactoren. Enkele mogelijke veranderingen en enkele do’s and don’ts voor huidverzorging tijdens je vakantie en daarna:

☀️Veranderingen in de zomer:

 1. Verhoogde talgproductie: Warmte en vochtigheid kunnen leiden tot een verhoogde talgproductie, waardoor je huid mogelijk vetter aanvoelt dan normaal.
 2. Uitdroging: Overmatige blootstelling aan de zon, airconditioning en zwemmen in chloor- of zeewater kunnen leiden tot uitdroging van de huid.
 3. Zonbeschadiging: De zon kan schadelijke effecten hebben op de huid, zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en het risico op huidkanker.

💚Do’s voor huidverzorging tijdens de vakantie en daarna:

 1. Zonnebrandcrème: Gebruik altijd een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Breng het royaal aan en herhaal het regelmatig, vooral na het zwemmen of zweten.
 2. Hydratatie: Drink voldoende water om je lichaam en huid gehydrateerd te houden. Gebruik ook hydraterende crèmes of serums om vochtverlies te voorkomen.
 3. Beschermende kleding: Draag hoeden, zonnebrillen en beschermende kleding om je huid extra te beschermen tegen de zon.
 4. Schaduw: Zoek indien mogelijk de schaduw op tijdens de piekuren van de zon (meestal tussen 12.00 en 16.00 uur).
 5. Aftersun-verzorging: Na blootstelling aan de zon, gebruik je kalmerende en hydraterende producten om de huid te kalmeren en te herstellen.

❌Don’ts voor huidverzorging tijdens de vakantie en daarna:

 1. Overmatige blootstelling aan de zon: Vermijd langdurige blootstelling aan de zon, vooral tijdens de piekuren. Te veel zon kan leiden tot zonnebrand en schade aan de huid.
 2. Verwaarlozing van hydratatie: Vergeet niet om je huid gehydrateerd te houden, zelfs als je niet direct in de zon bent. Dehydratatie kan nog steeds optreden, zelfs in de schaduw.
 3. Vergeten van zonnebescherming op bewolkte dagen: De zon kan ook schadelijke UV-stralen door wolken heen laten komen, dus gebruik nog steeds zonnebrandcrème, zelfs op bewolkte dagen.

Het advies is om vooral na je vakantie je huid te blijven verzorgen en beschermen. Het heeft wellicht wat te verduren gehad en daarom zijn regelmatige huidreiniging, hydratatie en gebruik van zonnebrandcrème erg belangrijk, ongeacht het seizoen. Daarnaast is het nuttig om een huid expert als Thérèse Skincare-Center te raadplegen voor specifiek advies dat past bij jouw huid. Onthoud dat elke huid uniek is, dus het is belangrijk om naar de behoeften van jouw huid te luisteren.

Therese skincare-center te Amsterdam is expert op het gebied van huidverbetering en anti-aging behandelingen. Een huidexpert, zoals Therese Skincare-Center, is een professional die gespecialiseerd is in huidverzorging, huidverbetering en anti-aging behandelingen. Dit moet je weten over een huidexpert en hun expertise:

 • Kennis en ervaring: Een huidexpert heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de huid. Ze begrijpen de anatomie van de huid, huidaandoeningen, huidtypen en de nieuwste ontwikkelingen in huidverzorgingstechnologieën en -behandelingen.
 • Consultatie en analyse: Een huidexpert zal een grondige consultatie en huidanalyse uitvoeren om je huidconditie, behoeften en doelen te beoordelen. Op basis hiervan kunnen ze een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke huidtype en -problemen.
 • Behandelingen en procedures: Een huidexpert biedt verschillende behandelingen en procedures aan om de huid te verbeteren en te verjongen. Dit kan onder meer omvatten: gezichtsbehandelingen, chemische peelings, microneedling, de Periocular medische peeling etc. Ze zullen de meest geschikte behandeling(en) aanbevelen op basis van jouw huidanalyse en doelstellingen.
 • Advies over huidverzorgingsproducten: Een huidexpert kan je adviseren over de beste huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype en conditie. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste reinigers, moisturizers, serums, scrubs en zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.
 • Opvolging en nazorg: Een goede huidexpert zal opvolging en nazorg bieden om ervoor te zorgen dat de behandelingen effectief zijn en aan je verwachtingen voldoen. Ze kunnen aanbevelingen doen voor het behouden van de resultaten en kunnen eventuele bijwerkingen of complicaties opvolgen.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde en gerenommeerde huidexpert te kiezen, zoals Therese Skincare-Center, die beschikt over de juiste opleiding, certificeringen en positieve recensies van tevreden klanten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe items, kortingen en tips!

Therese Skincare-Center    Jasonstraat 1, Amsterdam    [email protected]    020-6640305